Aktuellt

 


Nu kan du betala med swish!

2018-06-20 19:48:27 admin

Nu har vi äntligen sett till att du som meddlem kan betala din avgift enkelt med vårt swishkonto.
Swishnumret är:1236492458

Vid inbetalning, vänligen ange Era första 6 siffror i personnumret samt Er e-postadress.

Vi i styrelsen finns alltid tillgängliga för Er och Ni hittar oss enklast på vår hemsida
www.mörner.se

Posted in: Uncategorized Read more... 0 comments

Beställ vårt fina minnesmynt!

2018-06-20 19:47:15 admin

Vi vill påminna om att släktföreningen har låtit tillverka ett minnesmynt/jetong för att
högtidlighålla 300-årsjubileet av fältmarskalk Carl Gustaf Mörners upphöjning till grevlig
värdighet.

Minnesmyntet subventioneras av släktföreningen och erbjuds medlemmar till
en kostnad av endast 600 SEK.

Beställning skickas till Claes Mörner på info@cmpark.nu.

Posted in: Uncategorized Read more... 0 comments

Släktföreningen besöker Morlanda Säteri

2017-03-05 20:40:26 louise-dustler

Hösten 2016 fick medlemmarna i Mörnerska Släktföreningen chansen att gemensamt besöka Morlanda Säteri. Det blev en väldigt lyckad helg med många spännande möten och upplevelser.

  • Morlanda
  • Morlanda
  • Morlanda
Posted in: Uncategorized Read more... 0 comments

Släktträff i Mörnerska släktföreningen

2015-03-10 21:42:17 admin

Den 21 september 2014 samlades Mörnerska släktföreningen för en släktträff hos vår ordförande Carl Mörner på hans eminenta och fina skjutanläggning Varpsund i närheten av Skokloster och Håtuna. Till dagens stora begivenhet hade 20 personer anmält sitt intresse, och där fanns allt från ungdomar som såg fram emot att få hålla i en bössa för första gången, till erfarna äldre gentlemän med nedsatt hörsel efter tusentals avfyrade skott under sin livstid.

Varpsund skyttebana öppnade i augusti 2012 och är en av för Sveriges modernaste jakt- och skyttecenter. Det är en komplett anläggning för oss skyttar med inomhusskytte med skarp ammunition mot en bioduk, 100 m inskjutningstunnel, en utmanande sportingbana med 20 kastare, en nordisk trapbana och en traditionell 80-meters älgbana med elektronisk markering.. Så här kan man träna det mesta skytte som man behöver inför jakten.

På Varpsund finns också en välsorterad butik med allt i kläder, utrustning och vapen som en jägare, eller en familjemedlem kan behöva.

Under dagen fick vi alla pröva på att skjuta med älgstudsare i den fina inomhusanläggningen där älgar, kronhjortar, vildsvin, björnar med flera djurarter visade sig på bioduken. Vi fick också möjlighet skjuta lerduvor under fin instruktion av landslagsskytten Therese Lundqvist, som på sin meritlista har VM och EM guld i skeet för juniorer. Hon deltog i de olympiska sommarspelen 2012 i London och slutade där på sjunde plats. Under hennes instruktiva undervisning träffade vi alla snart nästan varenda lerduva.

Dagen avslutades med en inte allt för enkel lunch framför en sprakande brasa från en stor härlig öppen spis. Släktföreningen tackar Calle för den stora gästfriheten och de perfekta arrangemangen och vi återkommer gärna till fler släktmöten på Varpsund där man då dels kan träffa sin släkt, dels träffa lerduvor och annat som man skjuter på.

För Mörnerska släktföreningen

Torsten Mörner

Posted in: Uncategorized Read more... 0 comments

Släktmöte i Mörnerska släktföreningen 2012

2012-12-04 08:00:51 admin

Den Mörnerska släktföreningen för adliga ätten nr 91 och den grevliga ätten nr 60, anordnade den 29 – 30 september släktmöte och firade då släktföreningens 115 års jubileum. Mötet avhölls traditionsenligt på Riddarhuset med ordinarie släktmöte i Riddarhussalen på lördag förmiddag med 32 närvarande släktmedlemmar.

Vid släktmötet avgick Fredric Mörner som ordförande för släktföreningen. En post som han innehaft i 20 år. Tack Fredric för allt du gjort för släktföreningen.
Till ny styrelse valdes Marianne Mörner Hallberg (sekreterare), Henriette Mörner Arvidsson (kassör), Carl Mörner (ordförande), Torsten Mörner (vice ordförande) och Claes Mörner (ny ledamot). Till suppleanter valdes Anne-Catherine Mörner Svalling och till nya suppleanter Carl Mörner och Adam Mörner (ansvarig för hemsidan).
Utöver sedvanliga släktmötesförhandlingar gjordes en presentation av släktföreningens nya hemsida (www.mornerska.hjalmarcompany.se).

Vid 17-tiden samlades 82 medlemmar av släktföreningen för en helafton på Riddarhuset med middag, underhållning i form av skön operasång av Ulrika Nilsson under middagen, samt dans och trivsam samvaro med släktmedlemmar, varav många som man inte sett sedan förra släktmötet.

På söndagen den 30 deltog släktmedlemmar i en utflykt till Rosersbergs slott för guidad tur i slottets inre gemak och rum. Turen leddes av Roland Lindell som på ett mycket kunnigt sätt redogjorde för slottets historia och den anknytning det har till familjen Mörner genom Axel Otto Mörner, som var adjutant hos Karl XIII, och som utöver sin militära bana var en mycket duktig konstnär. Flera tavlor av Axel Otto Mörner kunde beskådas i slottet, och på en av tavlorna kunde man även se Mörner en liten figur.
Efter den guidade turen på Rosersberg åkte vi till Sigtuna och intog lunch på restaurangen 32 rum och kök.

Släktföreningen planerar efter önskemål att anordna nästa släktträff 2015 till vilket vi återkommer med mer information om på hemsidan.

/Torsten Mörner

Posted in: Uncategorized Read more... 0 comments

Leave a Reply